Είσοδος μελών


Αναζήτηση μελών

 
αρχική
site map
επικοινωνία

Επιστολή υποψηφίου Προέδρου Ντίνου Μαλάκη


ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΟΡΑΜΑ

Απευθύνομαι σε όλους τους δικηγόρους ως υποψήφιος Πρόεδρος με σκοπό να μοιραστώ το όραμα μου, για μια νέα εποχή στη δικηγορία.

          Αγαπητοί συνάδελφοι, ενώ η νομική είναι επιστήμη η δικηγορία είναι λειτούργημα, ένα λειτούργημα βασισμένο στην αλληλεγγύη και τη σύμπνοια, ένα λειτούργημα που βασική προϋπόθεση για να εκπληρώσει το σκοπό του είναι η αλληλεγγύη μεταξύ αυτών που το υπηρετούν, μεταξύ μας.

Απαιτώ, μέριμνα για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους του συλλόγου μας, ένα αύριο το οποίο θα επιδιώκει την πλήρη ενσωμάτωση τους στην έννοιες και τις ανάγκες του λειτουργήματος της δικηγορίας και όχι τη μετατροπή τους σε απλούς διεκπεραιωτές υποχρεώσεων και είμαι αποφασισμένος να το επιτύχω.

Ο νέος δικηγόρος θα πρέπει να έχει ένα ισχυρό στήριγμα στο δύσκολο ξεκίνημα της δικηγορίας, αλλά και μια δίοδο που θα του δίνει λύσεις, όταν μοιράζεται την αγωνία, τις ανησυχίες και τις φοβίες του για το δύσκολο επαγγελματικό του αύριο, μι δίοδο δημιουργημένη από ανθρώπους οι οποίοι έχουμε την εμπειρία να τον υποστηρίξουμε σ’ αυτό το δύσκολο επαγγελματικό του ταξίδι.

Είμαι αποφασισμένος, να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε ο Σύλλογος να επιβλέπει την εξέλιξη του νέου δικηγόρου, να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν και τέλος να τον κάνει ενεργό μέλος του συνόλου του, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Απαιτώ, μέριμνα για ένα καλύτερο αύριο και για όλους εμάς, που ασκούμε πολλά χρόνια τη δικηγορία και πληττόμαστε βάναυσα από την οικονομική κρίση, που βλέπουμε τα εισοδήματα μας να μειώνονται καθημερινά και τις δαπάνες να πολλαπλασιάζονται, για εμάς που ένα αβέβαιο μέλλον που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει έχει δημιουργηθεί και είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρω.

Αυτό σημαίνει ότι στο πρόσωπο του συναδέλφου μου της Ξάνθης, βλέπω τον καλό δικηγόρο στον οποίο θα προσβλέπουν οι συμπολίτες μου για να βρουν λύση, τον άνθρωπο τον οποίω οφείλω να στηρίξω σε κάθε του κίνηση, ώστε να παραμείνει στη δικηγορία υγιής και μαζί να αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες άσκησης του λειτουργήματος μας.

Είμαι αποφασισμένος, να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε ο Σύλλογος μας μέσω δράσεων αλληλεγγύης και διαρκούς επιμόρφωσης να συνδράμει τον καθένα από μας, να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο σήμερα και το άγνωστο αύριο. Η διαρκής προσπάθεια για διευκόλυνση της άσκησης της καθημερινής δικηγορίας και  αλλά και για διεύρυνση της ύλης, οφείλει να αποτελεί το αύριο του Συλλόγου μας

.

Ήδη σας έχω στείλει επιστολή με προτάσεις για την τεχνολογική αναβάθμιση της καθημερινότητας μας. Πέραν αυτών, μετά την ανάληψη της ηγεσίας, δεσμεύομαι να κάνω ότι απαιτείται για να επιτύχουμε τα εξής:

> Επιδότηση νέων δικηγόρων (7ετίας) μέσω προγραμμάτων και του Ο.Α.Ε.Δ.

> Συνεργασία με παιδικούς σταθμούς για τις εργαζόμενες μητέρες συναδέλφους.

> Ορισμός Εκπροσώπου και Γραφείου Τύπου, με σκοπό την αύξηση της αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία ς καθώς και υπευθύνου social media με σκοπό την άμεση ενημέρωση όλων.

> Σύσταση επιστημονικών επιτροπών ανά κλάδο δικαίου, οι οποίες θα ενημερώνουν για όλες τις νομοθετικές εξελίξεις όλους τους δικηγόρους.

> Λειτουργία της Βιβλιοθήκης με ψηφιακά μέσα και δυνατότητα αποστολής ψηφιακά άρθρων ή αποσπασμάτων ηλεκτρονικά εντός μίας ημέρας από το προσωπικό της. Λειτουργία σε αυτήν μηχανημάτων σκάνερ για να μπορούν οι δικηγόροι ψηφιακά να αποθηκεύουν αρχεία τους και να τα μετατρέπουν σε αρχείαword.

> Αναβάθμιση χώρων υπηρεσιών σε δικηγόρους, όπως π.χ. χρησιμοποίηση χώρου πλημμελειοδικείου σε υποθέσεις ανηλίκων.

> Δημιουργία έξυπνης κάρτας που θα αποτελεί την ταυτότητα δικηγόρου με κλειδί για τους χώρους πρόσβασης των δικηγόρων, κάρτα ψηφιακής υπογραφής κι αποθήκευσης δεδομένων.

> Προδημοσίευση των υπό έγκριση προϋπολογισμών του Συλλόγου.

> Λειτουργία Σχολής Δικηγόρων για ασκούμενους δικηγόρους με συνεχή ενημέρωση, εκπαίδευση και έλεγχο καθώς και παροχή υποδειγμάτων και εγγράφων. Δημιουργία καρτέλας με υποχρεωτικά θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης (π.χ. σύνταξη αγωγών και δικογράφων) κι ενημέρωση για αμοιβές.

          Έχουμε καθήκον, περισσότερο σ’ αυτήν την δύσκολη και κρίσιμη εποχή που διέρχεται η Πατρίδα μας, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι,  ότι χρειαζόμαστε ισχυρούς δικηγόρους και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα με οποιαδήποτε θυσία κι αν χρειάζεται.

Σας καλώ όλους, να συμμετέχετε στις εκλογές της Κυριακής 26 Νοεμβρίου και με την ψήφο σας, να δείξετε ότι ο κορυφαίος επιστημονικός σύλλογος μπορεί να διεκδικήσει το αύριο που του αξίζει.

Έχοντας ζήσει κι εκτιμήσει από κοντά την προσπάθεια του καθενός σας να αγωνιστεί και να αντέξει θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας.Όραμα μου, αποτελεί η δημιουργία όλων των συνθηκών που απαιτούνται για την πλήρη υποστήριξη όλων μας, ένα όραμα το οποίο ξέρω ότι μοιραζόμαστε, ένα όραμα το οποίο σας ζητώ να με εμπιστευτείτε να το κάνω αλήθεια μας. 

 

Αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος  -  
Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (Ζάκυνθος, 12-14/10)  -  
Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τις τρέχουσες εξελίξεις (13/9)  -  
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΘ. & ΕΥΡΩΠ. ΣΠΟΥΔΕΣ  -  
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΔΗΛΟ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ   -  
Όροι χρήσης Copyright © 2008 Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης

active³ 4.8 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης